Rólunk

A kórus története, szellemi-lelki háttere:

Énekkarunk 1992-ben alakult meg a Fővárosi Önkormányzat Béke gyermekotthonában - Pax Vobis Ifjusági gospel kórus néven!
A nevelőotthoni környezet késztetett arra minket, hogy dalainkkal az ott élő fiatalokban hidat építsünk a REMÉNY felé, mert hisszük, hogy a többfalú magányból, eltaszítottságból van egy kivezető út.

A megalakulás után hamarosan Illéssy Mátyás káplán bíztatására a budaörsi plébánia énekkarának egyes tagjaiból, majd a solymári plébánia énekkarosaiból és a hozzánk vonzódó hozzátartozókból bővült ki csapatunk. Az eddigi belföldi és külföldi meghívások teljesítésénél törekedtünk arra, hogy a megismerkedési/megismerési vágy és a szolgálat közötti egyensúlyt megőrizzük. Felismertük, hogy a szeretet annyi, mint ajándékozás.
Kórusunkba rejlő igazi szellemi ereje, és valós hitelessége a szívből való éneklés.

Jelenleg:

Kórusunk a Tapolcsányi Általános iskolai Kollégiumban próbál és nagyrészt az ott élő fiatalok, felnőttek alkotják tagjait.
Ami különleges az az, hogy a cd bemutató koncertre Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként másik három gyermekotthon gyerekeiből alakult egészen különleges társaság kórus fog énekelni. Nagyon szeretnénk és dédelgetem én mint kórusvezető azt a gondolatot, hogy sikerül majd az elkövetkezendő időben együtt tartani ezt a társaságot, mert mint emberileg mint lelkesedésben mint pedig hangban az eddigi 30-éves gyakorlatom, pályafutásom ideje alatt ők a legjobbak!!!!És ezek nem üres szavak. mindenki jöjjön el , illetve vegye meg a lemezt és hallgassa meg, győződjön meg, saját fülével, hogy igazából milyenek is a gyerekek!!

Dalainkról:

Havasi Tibor kórusvezetőnket az állami gondozott gyermekek, fiatalok sajátos lelkivilága, valamint személyes hitélménye inspirálja a dalok megírására. A dalok legnagyobb része a számunkra legfontosabb üzenetet: a REMÉNYT fogalmazzák meg.
Mondanivalónkhoz megtaláltuk azt a hangzásvilágot, amelyet Isten a kezünkbe adott és ez által eszközzé vált az emberek személyes közösségi istenélményének - a SZERETETNEK- a megtapasztalására, átadására.
Új mondanivalónk, dalaink az „ Egyszer találkozunk” címet viselik. Az öröm, bizakodás, az Úr Lelkéből sugárzó erő és szabadság életérzését adja át új hangzással, olykor dinamikus lendülettel, olykor simogató lágysággal.

Technika:

Fél play-back technika felhasználásával (nagyzenekari hangszereléssel) és saját professzionális hangosító berendezésünkkel szólal meg kórusunk. Minden berendezésünket adományokból és pályázatokból gyűjtöttük össze. Ebben is a ráhagyatkozás erejét tapasztaltuk meg.

Kórus összetétele, létszáma:

Kórusunk 25-30 főből áll, általános iskolás és középiskolás korosztályú gyerekek, illetve a velük foglalkozó felnőttek közösségéből áll. Részt vesznek továbbá az Templom utcai, a Cseppkő és a Hűvösvölgyi gyermekotthonban élő fiatalok közül néhányan.